sâmbătă, 29 august 2009

Premiu (multumesc!)



















Ion de la Chiuieşti (http://iondelachiuiesti.blogspot.com)
a oferit acest premiu paginii
Cezar Ivănescu: Poeme.
Sunt onorată să îl ofer mai departe următoarelor site-uri:

Arta de a trăi
44444 (http://florentinatonita.blogspot.com/)
Victor Roncea
44444 (http://victor-roncea.blogspot.com/)
Iuliana
44444 (http://iuliana-koinonia.blogspot.com/)
Eva Iova – Blogul unei românce din Ungaria
44444 (http://evaiova.blogspot.com/)
Miron Manega
44444 (http://mironmanega.blogspot.com/)
Ochiul Magic – Radu Portocală
44444 (http://portocala.wordpress.com/)
Jos comunismul
44444
(http://jos-comunismul.blogspot.com/)
Viaţa fantastica
44444 (http://emilia-corbu.blogspot.com/)
Altermedia
44444 (http://ro.altermedia.info/)
Nichitus: Foto
44444 (http://nichitus.blogspot.com/)

Regulile premiului:
1. Afisarea premiului
2. Afisarea linkului celui care a oferit premiul
3. Premiul va fi oferit altor 10 bloggeri

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

As dori sa stiu daca opera completa a lui Cezar Ivanescu se retipareste si unde se gaseste?

Cu stima

administrator spunea...

Din păcate, în acest moment nu există încă pe piaţă o ediţie completă sau măcar cvasicompletă care să includă măcar cea mai mare parte a scrierilor sale. Chestiunea aceasta este stranie şi complicată în primul rând pentru că în arhiva „Cezar Ivănescu“ există foarte multe texte inedite. Tot ceea ce a publicat până la moartea sa reprezintă doar o mică parte din ceea ce a scris.

Din motive lesne de înţeles Cezar Ivănescu a fost şi continuă să fie un autor aproape interzis în ţara sa(cenzura, în timpul perioadei comuniste, continuată cu un anume tip de interdicţie practicată cu fervoare de cei care au preluat puterea în decembrie 1989, mineriada, boala provocată de această agresiune, lichidarea sa, mediatică şi în ultimă instanţă chiar fizică, în nişte circumstanţe care ţin mai mult de întunecatul Ev Mediu decât de epoca modernă ş.a.m.d. au făcut ca mare parte din opera sa să rămâna postumă).

Vă dau un singur exemplu (edificator, consider eu). Cezar Ivănescu nici măcar nu figurează pe „lista oficială“ a autorilor care pot fi traduşi şi publicaţi în străinătate cu sprijin material acordat de România. Prefer să nu aduc în discuţie acum tipul de cultură pe care îl promovăm în afara ţării prin insitutele acreditate să facă acest lucru (ICR în speţă)! Voi spune doar că viaţa ca şi moartea lui Cezar Ivănescu ne arată cum un mare poet – scriind pentru poporul său şi nu împotriva acestuia –, şi-a asumat în spirit christic existenţa, trăind ca un ascet, la limita sărăciei, hăituit, hulit, bătut şi înfometat de mai-marii zilei. Şi voi mai adăuga că eu cred că posteritatea sa ne va desluşi cum, cât şi în ce formă va dori şi va fi lăsat poporul român să îşi însuşească ca bun cultural şi exemplu de moralitate opera acestui foarte mare poet.

Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat în susţinerea şi mediatizarea cazului Cezar Ivănescu(vă rog să mă contactaţi pe adresa de e-mail, clara_arustei@yahoo.com)